Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSuđenje Justinu Mohnu: Kontroverzno svjedočenje i novi advokat

Suđenje Justinu Mohnu: Kontroverzno svjedočenje i novi advokat

U sudnici je održano saslušanje koje će se dugo pamtiti. Sudija Stephen Corr presudio je o nastavku suđenja protiv Justina Möhna. Okrivljeni je sjedio u žutom kombinezonu s natpisom “zatvorenik” i vezanim rukama. Tijekom svjedočenja, Mohn je često smiješkao, klimao glavom ili odmahivao rukama.

Promjena javnog branioca

Jedna od ključnih odluka suđenja bila je Mohnova želja da smijeni svog javnog branioca. Sudija je odobrio ovu promjenu, a Mohn je potvrdio spremnost za rad s novim advokatom.

Nadrealni trenutci u sudnici

Saslušanje je bilo ispunjeno neobičnim trenucima. Mohn je klimajući glavom svjedočio forenzičkoj psihologinji dr. Kelly Chamberlain. Ova svjedokinja opisala je Möhna kao inteligentnog, smirenog i društveno primjerenog, ali je naglasila da se protivio strategiji obrane mentalnog zdravlja.

Osporena mišljenja vještaka

Dr. Chamberlain je osporila nalaze drugog vještaka, dr. Johna Markeya. Ovaj psihijatar je prvotno ocijenio Möhna kao šizofreničnog, no kasnije je promijenio mišljenje. Istakao je Mohnova pisma u kojima tvrdi da je mesija i da je na meti federalne vlade.

Mohnova percepcija stvarnosti

Pored toga, spomenuto je kako je Mohn počeo vjerovati da mu vlastiti advokat zapravo radi protiv njega. U jednom pismu, čak je tražio podršku od ruskog ambasadora, obavještavajući ga da je progonjen.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -