Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviOsvajanje zlatne medalje sijenilo skandal: Otac Barbare Matić u policiji zbog navodnog...

Osvajanje zlatne medalje sijenilo skandal: Otac Barbare Matić u policiji zbog navodnog napada

Barbari Matić, hrvatskoj olimpijki, jučer je pripala zlatna medalja u džudu u kategoriji do 70 kilograma. Ipak, vijest je zasjenila situacija s njenim ocem, koji se našao u policijskom pritvoru zbog seksualnog napada.

Incident u dvorani i reakcije

Otac Barbare Matić je prijavljen nakon što je, navodno, prisilno poljubio volonterku u dvorani. Generalni sekretar Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, javio se medijima kako bi razjasnio situaciju. On je istakao da nije bilo hapšenja, već da je on lično odveo Matića u policiju.

Objašnjenje i podrška iz HOO-a

Krajač je za Jutarnji.hr naglasio da je francuska policija pozvala gospodina Matića da se javi, a ne da je došlo do hapšenja. Izjavljuje da je u pitanju nesporazum, te da će HOO nastaviti pružati pomoć Matiću. Također je potvrdio da je Hrvatsko veleposlanstvo u Parizu angažovalo advokata za pomoć.

Pravne posljedice i budućnost

Krajač je dodao da je važnost ovog slučaja velika, ali da će HOO čekati dodatne informacije kako bi donio konačne zaključke. Otac Barbare Matić nije član olimpijske delegacije, ali sve informacije o slučaju će biti transparentne, kako bi se razjasnila ova teška situacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -