Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviSimone Biles ponovno na vrhu: Osvojila zlato na olimpijadi u Parizu!

Simone Biles ponovno na vrhu: Osvojila zlato na olimpijadi u Parizu!

Simone Biles, dvadesetsedmogodišnja američka gimnastičarka, ponovno je zasjala na svjetskoj sceni. Ona je osvojila zlato u višeboju na Olimpijadi u Parizu, osam godina nakon svoje prve titule iz Rija. Ovaj uspjeh čini je tek trećom ženkom u historiji koja je ostvarila ovaj podvig, slijedeći trag Larise Latynine i Vere Časlavske.

Osvajanje zlatne medalje

Biles je završila kao prvoplasirana sa 59.131 bodom, pokazavši nevjerojatnu vještinu među 24 gimnastičarke. Njezina sunarodnjakinja Rebeca Andrade osvojila je srebro sa zaostatkom od skoro dva boda. Inače, Andrade je ponovila svoj uspjeh iz Tokija, gdje je također osvojila srebro.

Bilesina dominacija u gimnastici

Suni Lee, braniteljica naslova olimpijske prvakinje, završila je s bronzom. Biles je bez sumnje legenda ženske gimnastike. Četiri elementa u ovom sportu nose njeno ime, a tri od njih nitko nikada nije izveo, smatrajući ih nemogućim.

Osobni izazovi i povratak

Prethodno je osvojila četiri zlata u Riju. Tokom Olimpijade u Tokiju povukla se iz takmičenja zbog mentalnih izazova. No, njen povratak u Pariz pokazuje nevjerojatnu snagu i odlučnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -