Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviDikec i Tarhan donijeli srebro Turskoj na Olimpijadi uz neobičan stil pucanja

Dikec i Tarhan donijeli srebro Turskoj na Olimpijadi uz neobičan stil pucanja


Olimpijske igre 2023: Turska osvojila srebro

Turski strijelac Dikec, zajedno sa koleginicom Ševvalom Tarhan, postigli su zapažen uspjeh na Olimpijadi u Parizu. Njihov nastup u disciplini pucanja iz vazdušnog pištolja na 10 metara donio im je srebrnu medalju. Na putu do finala, turski duo se suočio sa srbijanskim takmičarima, Damir Mikecom i Zoranom Arunovićem, koji su ih pobijedili.

Dikecov neobičan pristup

Tokom takmičenja, Dikec je privukao pažnju medija zbog svog jedinstvenog stila pucanja. Ovaj 51-godišnjak nije koristio uobičajenu opremu kao što su specijalizirane naočale, koje su standard u ovom sportu. Umjesto toga, Dikec je dugi niz godina prakticirao pucanje bez ikakve dodatne opreme, što je izazvalo iznenađenje među sucima i publikom.

Prirodni strijelac

„Nikad nisam koristio opremu. Kada sam sudjelovao na takmičenjima, suci su često pitali za opremu, a ja bih im odgovorio da je nemam. Nazivam se prirodnim strijelcem,“ rekao je Dikec za Haber Turk, naglašavajući svoju jedinstvenu filozofiju pristupa ovom sportu.

Ovaj stil pucanja zasigurno je napunio naslovnice svjetskih medija, pokazujući kako drugačiji pristupi mogu dovesti do uspjeha, čak i na najprestižnijim sportskim takmičenjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -