Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMladi Čeha u pritvoru zbog planiranja napada na Pride marš u Bratislavi

Mladi Čeha u pritvoru zbog planiranja napada na Pride marš u Bratislavi

U Olomoucu je priveden mladi Čeh zbog sumnje da je planirao napad na Bratislava Pride. Ova informacija dolazi od glavnog državnog tužitelja Radima Dragouna, koji je naglasio da je privod izvšen iz straha od ometanja istrage i ponavljanja kriminalnih radnji.

Optužbe protiv mladića

Prema izvorima, mladić nije pritvoren zbog izravnog pokušaja napada. Umjesto toga, odustao je od daljnjeg postupka. Optužen je za osnivanje i promicanje pokreta koji ugrožava ljudska prava i podršku terorizmu. Kazna za ovakva djela u punoljetnom slučaju iznosi do 15 godina zatvora, međutim, mladić bi mogao prolaziti s lakšom kaznom.

Suradnja policija i sigurnosne prijetnje

Policija Češke Republike je, prema riječima glasnogovornika Davida Schön-a, svjesna opasnosti, ali trenutno ne postoji poznata prijetnja od napada u Češkoj. Oni aktivno prate situaciju, s obzirom na globalne sigurnosne izazove kao što su ratni sukobi u Ukrajini i Palestini. Češka policija surađuje s međunarodnim partnerima kako bi rješila sve prijetnje.

Otkriće opasne grupe

Slovačka policija nedavno je otkrila grupu ljudi koja se navodno pripremala za napad na marš. Članovi ove grupe šire neonacističke simbole i govor mržnje putem interneta. Provedene su mjere protiv njih u više zemalja, uključujući i Češku, a priveden je i maloljetni osumnjičeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -