Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u Gazi: Najmanje četvero ubijenih u izraelskom zračnom napadu

Tragedija u Gazi: Najmanje četvero ubijenih u izraelskom zračnom napadu

Najmanje četiri Palestinca su izgubila život, dok su mnogi povrijeđeni u novom zračnom napadu izraelskih snaga. Ovaj incident dogodio se danas u središnjem dijelu Pojasa Gaze. Prema informacijama koje su prenijele lokalne agencije, izraelski borbeni avioni napali su grupu civila južno od izbjegličkog kampa Nuseirat.

Zdravstveni radnici odgovaraju

Liječnici iz bolnice Al-Awda potvrdili su da su četiri tijela prebačena u ovu zdravstvenu ustanovu. Ova tragedija dolazi usred eskalacije nasilja koje traje već više od mjesec dana.

Internacionalna reakcija

Ovaj napad dolazi u trenutku kada se Izrael suočava s međunarodnom osudom zbog kršenja rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Ova rezolucija zahtijeva hitan prekid vatre. Od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra ove godine, ubijeno je gotovo 39.500 Palestinaca. Među njima su većinom žene i djeca, a više od 91.000 ih je povrijeđeno.

Optužbe za genocid

Izrael se suočava s ozbiljnim optužbama za genocid na Međunarodnom sudu pravde. Posljednje presude ovog suda naložile su Izraelu da odmah prekine vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu. Ovo mjesto postalo je utočište za više od milion Palestinaca koji bježe od rata, a napadnuto je 6. maja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -