Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUbijstvo Haniyeha izazvalo nove nemire i prijetnje Izraelu

Ubijstvo Haniyeha izazvalo nove nemire i prijetnje Izraelu

U iranskoj prijestolnici nedavno je došlo do ubistva Haniyeha, što je izazvalo uznemirujuću situaciju u regionu. Ovaj incident je podstakao prijetnje osvetom protiv Izraela i ponovo otvorio pitanja o budućnosti sukoba u Gazi.

Demonstracije u Istanbulu

U Istanbulu, demonstranti su izašli na ulice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo. Marš su predvodili sa plakatima i transparentima na kojima je stajalo: “Jerusalem je naš cilj, a tvoj put je naš put”. Ovi slogani odražavaju visoke tenzije između Palestinaca i Izraela.

Poruke otpora

Tokom protesta, okupljeni su uzvikivali riječi poput: “Izrael je ubica, gubi se iz Palestine”. Također, demonstranti su mahali turskim i palestinskim zastavama, odajući podršku otporu u Gazi. Mnogi su na skupu zapalili izraelsku zastavu, izražavajući time svoje neslaganje s politikom koja se vodi prema Palestincima.

Glas naroda

Mehmet, 44-godišnji demonstrant, izjavio je: “Ovdje sam jer je Izrael ubio predstavnika palestinskog naroda”. On je upozorio da velike sile moraju preuzeti odgovornost za sprječavanje sličnih nasilja, dodajući da će ih historija optužiti ukoliko budu posmatrale.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -