Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaAmerička reprezentacija na rubu ispadanja nakon poraza od Poljske

Američka reprezentacija na rubu ispadanja nakon poraza od Poljske

Na svjetskom prvenstvu, košarkaška reprezentacija SAD-a doživjela je drugi uzastopni poraz. Nakon uvodnog poraza od Srbije, Amerikanci su poraženi i od selekcije Poljske rezultatom 19:17.

Poljska vodi ka pobjedi

Poljsku ekipu do trijumfa vodio je Adrian Bogucki, koja je postigao sedam poena i zabilježio pet skokova. Michal Sokolowski pridružio se s pet postignutih poena, dok je Przemyslaw Zamojski završio susret sa četiri poena i također pet skokova. Ova kombinacija je bila presudna za uspjeh Poljske.

Amerikanci na dnu grupe

U redovima Amerikanaca, najbolji učinak imali su Canyon Barry i Dylan Travis, koji su postigli po šest poena. Jimmer Fredette je dodao tri poena. Barry je zabilježio tri skoka, a Travis dva. Ovi rezultati nisu bili dovoljni za osiguranje pobjede.

Bitka za plasman u četvrtfinale

Trenutna situacija u grupi je alarmantna za američku reprezentaciju. Oni zauzimaju posljednje mjesto i suočavaju se s velikim izazovom. Njihov plasman u polufinale je ugrožen, a očekuju ih dvije ključne utakmice protiv Litvanije i Latvije. Ovi mečevi će biti odlučujući za sudbinu SAD-a na ovom turniru.

Hoće li Amerikanci uspjeti izbjeći ispadanje? Ostaje da vidimo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -