Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSarajevo poraženo u Trnavi: Zekić poziva na hladnu glavu i koncentraciju

Sarajevo poraženo u Trnavi: Zekić poziva na hladnu glavu i koncentraciju

Bordo tim je doživio težak poraz u Trnavi, izgubivši rezultatom 3:0. Ovim ishodom, Sarajevo je završilo takmičenje u Evropi već u drugom kolu kvalifikacija. Trener Zekić izrazio je razočaranje zbog igre svojih igrača, ali i potrebu za hladnom glavom u donošenju odluka.

Navijači kao motivacija za budućnost

Nakon utakmice, Zekić je istakao važnost poruke navijača koja treba voditi ekipu u sljedećoj domaćoj sezoni. “Na kraju su nam dali poruku koju moramo usvojiti. Koncentracija i predanost su ključni za uspjeh,” rekao je Zekić.

Prva utakmica ostavila traga

Pokušaji Sarajeva da postignu rano vođstvo rezultirali su neuspjehom. “Žalim za prvim deset minuta gdje nismo iskoristili prilike,” dodao je Zekić. Nedostatak agresivnosti i timskog duha tokom utakmice bio je ključni faktor poraza.

Pouke iz poraza

Zekić je naglasio da ekipa koja želi ozbiljan nivo takmičenja ne smije dozvoliti promašaje u šansama. “Svaka izgubljena utakmica donosi pouke. Ne govorimo o taktičkim greškama, već o pristupu i energiji na terenu,” zaključio je trener Sarajeva.

Humor kao način prevazilaženja pritiska

Na kraju, Zekić se našalio na račun loših trenutaka, pokazujući da ekipa može pronaći smijeh čak i u teškim vremenima. Njegova sposobnost da zadrži pozitivan stav može biti ključna za budući rad i oporavak ekipe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -