Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetProtesti u Velikoj Britaniji zbog ubistva djevojčica: Sukobi s policijom

Protesti u Velikoj Britaniji zbog ubistva djevojčica: Sukobi s policijom

Desničarske grupe, uključujući English Defense League, organizovale su proteste u Velikoj Britaniji. Protesti su uslijedili nakon tragičnog ubistva tri djevojčice u Southportu. Ovaj incident izazvao je široku osudu i rastuće napetosti među različitim društvenim grupama.

Incident u plesnom studiju

Ubistvo se desilo u plesnom studiju, a osumnjičeni je 17-godišnji mladić. Prema pravilima britanske policije, njegov identitet nije otkriven. Desničarske grupe sugeriraju da je riječ o “imigrantu”, što dodatno komplikuje situaciju.

Masovni protesti i sukobi

Demonstracijama je prisustvovalo mnogo ljudi, a najviše ih je bilo u Londonu. Tokom protesta, koji su se odvijali pod sloganima “Rule Britannia” i “save our kids”, došlo je do sukoba s policijom. Oko 100 osoba je uhapšeno.

Reakcija vlasti

Nakon eskalacije situacije, lider opozicije Starmer sazvao je hitan sastanak s policijskim šefovima. Očekuje se da će osuditi korištenje tragedije za političke svrhe od strane ekstremnih grupa. Također, podržaće povrijeđene policajce.

Ovi događaji ukazuju na duboke socijalne tenzije u Velikoj Britaniji. Protesti su pokazali podijeljenost među građanima u vezi s pitanjem imigracije i sigurnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -