Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaPodgora na nogama: Požar pod kontrolom, evakuisano 30-40 ljudi

Podgora na nogama: Požar pod kontrolom, evakuisano 30-40 ljudi

Načelnica općine Podgora, Petra Radić, izvijestila je o situaciji vezanoj za požar koji je pogodio gradska područja. Prema njenim riječima, evakuirano je 30-40 ljudi koji su smješteni u obližnji centar. Iako su se neki od njih kasno sinoć počeli vraćati kućama, Radić naglašava da su objekti sačuvani.

Stanje požara

Prema izjavama, požar je opožaren veliki dio zaseoka, ali su sve kuće obranjene. Nažalost, jedna cisterna je nagorjela. “Bizarno je što većina turista bježi iz kuća zbog nedostatka interneta, a ne od straha od požara”, kazala je načelnica Radić.

Napori gašenja

Požar u Podgora Selu, naročito u zaseocima Šćekići i Marinovići, stavljen je pod kontrolu pola sata prije ponoći. U gašenju je učestvovalo 317 vatrogasaca sa Makarske rivijere i cijele Županije, uz podršku 70 vozila. Očekuje se dolazak oko 100 vatrogasaca s kontinenta.

Uzrok požara

Prvi podaci ukazuju na to da je požar izazvan od strane 65-godišnjeg pčelara kod Tučepa. Plameni jezici su dostizali visinu do 30 metara, dok su Podgorani aktivno brani svoje objekte polijevajući ih vodom.

Struje i dalje nema u cijeloj Podgori, a prizori su dodatno zastrašujući po mraku. Policija je zabranila prilaz selu kako bi se osigurala sigurnost svih mještana i vatrogasaca.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -