Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPožar u Monte Mariju pod kontrolom, ali borba se nastavlja

Požar u Monte Mariju pod kontrolom, ali borba se nastavlja

Požar u području Monte Mario u Rimu je trenutno pod kontrolom, saopćila je nacionalna vatrogasna služba putem platforme X. Na terenu je prisutno deset ekipa u pripravnosti, dok su helikopteri i vatrogasna vozila aktivno uključeni u gašenje.

Evakuacija i sigurnost na prvom mjestu

Prema riječima šefa rimskih vatrogasaca, Adriano De Acutis, situacija je ozbiljna. “Kako stvari stoje, mislim da imamo još puno posla za ugasiti požar”, izjavio je on za javnu televiziju RAI. Zbog opasnosti, evakuirani su RAI-jev centar za emitiranje, svemirski opservatorij i nekoliko stambenih zgrada.

Nema povrijeđenih, prate se štete

Zvaničnici su potvrdili da trenutno nema izvještaja o povrijeđenima. Ipak, plamen je izazvao ozbiljne materijalne štete, uključujući nekoliko izgorjelih parkiranih automobila. RAI je bio prinuđen otkazati popodnevnu emisiju uživo zbog situacije na terenu.

Visoke temperature exacerbira situaciju

Regionalni ured civilne zaštite izdao je upozorenje na visoku opasnost od požara vezano za ekstremne temperature, koje su tokom poslijepodneva iznosile više od 35 stepeni Celzijusa. Ove klimatske prilike dodatno otežavaju napore vatrogasaca na gašenju požara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -