Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisBrčko forum talentira potencijal investiranja i saradnje

Brčko forum talentira potencijal investiranja i saradnje

U Brčkom je održan značajan forum, koji je okupio ključne aktere iz različitih sektora. Cilj foruma je izrada i razmatranje investicionih prilika, te poticanje zajedničkih ulaganja. Ovaj događaj pruža mogućnost izravnih B2B susreta, što će dodatno olakšati povezivanje i saradnju.

Razvoj Brčko distrikta

Gradonačelnik Brčkog, Siniša Nišić, izjavio je kako forum omogućava sudionicima da razmijene ideje i doprinose razvoju Brčko distrikta. Njegova vizija uključuje osnaživanje veza s dijasporom i privlačenje investicija koje će pomoći lokalnoj zajednici. “”Ovaj forum treba da bude mjesto odakle će početi konstruktivna saradnja,”” naglasio je Nišić.

Povezivanje s dijasporom

Gradonačelnik je istakao značaj dijaspore, koja svake godine donosi oko četiri milijarde KM u BiH budžet. Predložio je uspostavljanje ministarstva dijaspore na nivou BiH. Tako bi se sistemski radilo na jačanju odnosa između dijaspore i domovine.

Potencijali dijaspore za budućnost

Nišić je naglasio da dijaspora donosi veliko iskustvo i radne navike iz razvijenih zemalja. “”Brčko može imati velike koristi od dijaspore. Ne smijemo biti sebični, već im trebamo omogućiti dobar ambijent za investiranje,”” zaključio je gradonačelnik.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -