Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVHolivud se suočava s nasiljem nad ženama: Film "Priča završava s nama"...

Holivud se suočava s nasiljem nad ženama: Film “Priča završava s nama” donosi važnu poruku

Naša država suočava se s rastućim problemom nasilja nad ženama, a Holivud je odlučio pokrenuti važnu diskusiju snimanjem filma “Priča završava s nama” (It Ends With Us). Ova romantična drama istražuje začarani krug ljubavi i nasilja, naglašavajući kako je teško napustiti toksičan odnos.

Premijera filma u Bosni i Hercegovini

Film će biti dostupan u bh. kinima od 8. augusta, istovremeno s američkom premijerom, zahvaljujući kompaniji “C2 Film”. Blejk Lajvli, glavna glumica, izjavila je da je roman autorice Kolin Huver (Colleen Hoover) inspiracija za ovu priču. Lajvli se osvrnula na važnost teme i kako se njen lik, Lili Blum, suočava s traumatičnim djetinjstvom.

Poruka filma

Lajvli je naglasila da ovaj film prikazuje pravu složenost ljubavnih odnosa, gdje se nasilje ne može jednostavno svrstati u crno-bijelih kategorija. “U ovom filmu postoji svaka ljudska emocija”, istaknula je Lajvli. Njena izvedba Lili prikazuje snagu i otpor žene koja se, unatoč traumama, bori za svoj identitet.

Važnost ženskog prijateljstva

Film takođe naglašava važnost ženskog prijateljstva kroz lik Alise, koju igra Dženi Slejt. Ovo prijateljstvo pruža podršku i osnažuje žene da se suoče sa svojim problemima. Prema Lajvli, iskustva likova mogu inspirisati gledatelje i pomoći im da prepoznaju vlastite borbe.

Film “Priča završava s nama” poziva na promišljanje o nasilju nad ženama i važnosti osnaživanja ženske solidarnosti. On donosi snažnu i emotivnu priču koja će sigurno odjeknuti među gledateljima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -