Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaIrska dominira, dok kadeti BiH traže opstanak u B diviziji Evropskog prvenstva

Irska dominira, dok kadeti BiH traže opstanak u B diviziji Evropskog prvenstva

U uzbudljivom susretu, kadeti Izvršne košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine doživjeli su poraz od Irske na Evropskom prvenstvu. Irska je kontrolirala meč od samog početka, a u drugoj četvrtini povećala prednost na nevjerovatnih 22 poena. Tokom ovog perioda, bh. tim je uspio ostvariti samo tri poena, što je rezultiralo rezultatom 25:3.

Kraj meča bez preokreta

Uprkos velikoj prednosti koju je Irska imala tokom cijelog meča, bh. kadeti su pokazali veliku borbu. Napravili su impresivnu seriju na kraju, ali nažalost, nisu uspjeli ostvariti preokret. Utakmica je završena rezultatom 57:54 u korist Irske.

Neuspjesi protiv Češke i Ukrajine

U prethodnim mečevima, naši kadeti su doživjeli i poraze od Češke 85:55, Ukrajine 70:59, te Sjeverne Makedonije 99:87. Pobjedu su jedino ostvarili protiv Kipra rezultatom 97:44, što ih je postavilo na pretposljednju poziciju u grupi.

Borba za opstanak

S obzirom na rezultate, kadeti BiH su prisiljeni da se bore za opstanak u B diviziji Evropskog prvenstva. Nadamo se da će u narednim utakmicama pokazati bolju igru i ostvariti bolje rezultate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -