Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportRukometHrvatska Dominiše Njemačku u Olimpijskom Susretu

Hrvatska Dominiše Njemačku u Olimpijskom Susretu

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je značajnu pobjedu protiv Njemačke u trećem kolu grupe A olimpijskog turnira. Rezultat susreta bio je 31:26, čime se Hrvatska učvrstila na drugom mjestu u grupi.

Dominacija Hrvatske od Početka do Kraja

Hrvatska je odigrala najbolju utakmicu do sada, dominirajući od samog starta. Njemačka je jedini put bila u vodstvu kada je rezultat bio 5:4. Nakon toga, Hrvatska preuzima kontrolu i ne ispušta je do kraja.

Igrači koji su se Istakli

Ivan Martinović igrao je zapaženu ulogu, postigavši devet golova. Uz njega, Domagoj Duvnjak, Mario Šoštarić i Luka Cindrić doprinijeli su sa po pet golova. Na golu, Dominik Kuzmanović je briljirao s 11 odličnih odbrana, dodatno osnažujući pobjedu svoje ekipe.

Nijemci bez Rješenja

U redovima Njemačke, Johannes Golla bio je jedini igrač koji se istakao sa osam golova. Ostali igrači nisu uspjeli pronaći način kako se nositi s hrvatskom odbranom.

Što slijedi za Ostale Reprezentacije?

U preostalim susretima 3. kola, Španija će se sastati s Japanom, dok će Švedska igrati protiv Slovenije. Očekuje se da će ovi mečevi dodatno uzbuditi ljubitelje rukometa na olimpijadi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -