Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUbistvo lidera Hamasa u Teheranu izaziva nove tenzije u regionu

Ubistvo lidera Hamasa u Teheranu izaziva nove tenzije u regionu

Teheran je jučer postao poprište tragičnih događaja. Ubijen je Ismail Haniyeh, lider političke kancelarije Hamasa. Ovaj incident izazvao je brojne reakcije u međunarodnoj zajednici.

Ubistvo koje će imati dalekosežne posljedice

“Ovo je apsolutno neprihvatljivo političko ubistvo i to će dovesti do dalje eskalacije tenzija”, izjavio je Bogdanov, prenoseći RIA. Rasprava o ovom ubistvu već izaziva alarmantne tonove među analitičarima i političarima.

Detali o napadu

Prema informacijama koje prenosi Daily Sabah, Haniyeh je ubijen u svojoj rezidenciji u Teheranu, zajedno sa jednim od svojih tjelohranitelja. Ovaj napad uslijedio je odmah nakon što je Haniyeh sudjelovao u inauguraciji novog iranskog predsjednika.

Reakcije Hamasa

Hamas je osudio ubistvo Haniyeha, istakavši da će se osvetiti Izraelu za ovaj napad. Ova izjava samo dodatno povećava napetosti u već osjetljivom regionu.

U svjetlu ovih događaja, analitičari očekuju porast sukoba i napetosti između Hamasa i Izraela. Internacionalna javnost pažljivo prati razvoj situacije, s nadom da se situacija neće dodatno eskalirati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -