Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaDugovječna Jetta iz 1981. godine: Ikona na aukciji

Dugovječna Jetta iz 1981. godine: Ikona na aukciji

Retro automobil s nevjerovatnom kilometražom

Jedan od najsvjetlijih primjeraka automobila iz osamdesetih godina, Volkswagen Jetta, proizveden 1981. godine u Wolfsburgu, Njemačka, ponovo je u centru pažnje. Ovaj automobil, star 43 godine, oduševljava svojom izvrsnom estetikom i nevjerovatnom kilometražom od samo 7.080 kilometara.

Dizajn i oprema koja privlači pažnju

Trenutni vlasnik ovog automobila, koji ga je kupio prije tri godine, prešao je svega 160 kilometara. Jetta je prelakirana u Diamond srebrnu boju, dok su originalni crni lukovi točkova i crne linije na donjem dijelu karoserije podsjetnik na GTI verziju modela Golf. Autosalon priprema ovu ljepotu za aukciju koja će se održati 5. augusta.

Prilagođena za sjevernoameričko tržište

Ova Jetta je projektovana za sjevernoameričko tržište, što se odražava u velikim branika i četiri kockasta prednja svjetla. Sjedišta imaju vinilne presvlake, a automobil je dodatno opremljen klima uređajem, što nije bila opcija za njemačko tržište.

Performanse i tehnički podaci

Također, Jetta je opremljena 1,6-litarskim četverocilindričnim motorom koji je ograničen na 77 KS zbog ekoloških standarda. Ovaj motor, uparen s trostepenim automatskim mjenjačem, omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za više od 12 sekundi. Ako ste ljubitelj automobila klasične dizajnerske škole, ne propustite priliku da osvojite ovu jedinstvenu Jettu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -