Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisPad cijena hotelskog smještaja u Parizu tokom Olimpijskih igara

Pad cijena hotelskog smještaja u Parizu tokom Olimpijskih igara

Pariški turistički ured je u ponedjeljak objavio značajan pad cijena hotelskog boravka. Tokom Olimpijskih igara, prosječne cijene su pale na 258 eura po noćenju. Ovaj pad predstavlja smanjenje s prethodnih 342 eura, što se dogodilo tokom ljeta.

Utjecaj visoke potražnje i sigurnosnih problema

Putnički agenti navode da su popusti vidljivi u rasponu od deset do čak 70 posto. Ovi popusti su rezultat pada potražnje za smještajem zbog visoke cijene i sigurnosnih problema. Tim Hentschel, izvršni direktor Hotel Planner, ističe da je ugostiteljska industrija naučila važnu lekciju o povišenju cijena tokom velikih događanja.

Pad cijena za hotele s četiri zvjezdice

Sa druge strane, Hotel Planner bilježi pad od 66 posto prosječnih cijena za hotele s četiri zvjezdice u Parizu do početka augusta. U julu je Accor, vodeći hotelski operater u Francuskoj, revidirao svoje procjene o prihodima tokom Olimpijskih igara.

Bolji rezultati od očekivanja

Sebastien Bazin, izvršni direktor Accora, naglasio je da su popunjenost i cijene hotela i dalje uspješniji od ostalih hotela pod njihovim brendom, čija je popunjenost bila 80 posto. Iako su prognoze bile optimistične, stvarnost je donijela drugačije rezultate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -