Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKamala Haris Brani Izrael: "Imaju Pravo na Samoodbranu"

Kamala Haris Brani Izrael: “Imaju Pravo na Samoodbranu”

Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država, Kamala Haris, izjavila je da Izrael ima “pravo braniti se” nakon nedavnog napada na uporište Hezbolaha u južnom Bejrutu. Ova izjava dolazi u svjetlu eskalacije tenzija u regiji, gdje se situacija dodatno komplikuje sukobima različitih strana.

Pravo na Samoodbranu

Haris je naglasila da je Hezbolah teroristička organizacija, te da je stoga Izraelov napad legitimna akcija. “Izrael ima pravo braniti se od terorističke organizacije. To je upravo ono što je Hezbolah”, izjavila je Haris, ističući napetosti koje vladaju u ovom dijelu svijeta.

Ciljevi Napada

Napad na Bejrut je bio usmjeren na Fuaada Šukra, poznatog i kao Hadž Mohsin. On je visoki savjetnik lidera Hezbolaha, Hasana Nasralaha. Izrael ga smatra odgovornim za raketni napad koji je rezultirao smrću 12 djece. Ovaj tragičan ishod dodatno je podigao pritisak na već napetu situaciju.

Reakcije i Posljedice

Ove izjave Kamale Haris dolaze u trenutku kada je međunarodna zajednica zabrinuta zbog eskalacije sukoba. Mnogi analitičari smatraju da će ovakve tvrdnje dodatno pogoršati ranjivu situaciju na Bliskom istoku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -