Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviHrvatska nagrađuje olimpijske sportiste pristojnim iznosima

Hrvatska nagrađuje olimpijske sportiste pristojnim iznosima

Prema novom pravilniku Ministarstva turizma i sporta, Hrvatska nagrađuje svoje olimpijske sportiste na vrijedan način. Za zlatnu medalju sportisti će primiti 41.000 eura. Srebrna medalja donosi 26.000 eura, dok bronzana medalja osigurava 18.500 eura.

Stimulacije za osvajače medalja

Hrvatska se ponosi svojim pristupom sportu. To je jedna od rijetkih država koja pruža trajnu stimulaciju svojim osvajačima medalja. Osim sportista, tu su i treneri koji također imaju mogućnost primati naknade.

Naknade i medalje

Sportisti nakon 45. godine mogu očekivati naknadu koja se kreće između 40 i 100 posto prosječne hrvatske neto plate. Treneri, pak, započinju s primanjem naknade od 55. godine.

Izmjerena naknada zavisi od broja osvojenih medalja i takmičenja na kojima su osvojene. Tako će, na primjer, sportista Siniša Maričić, u budućnosti primati minimalno 40 posto prosječne neto plate.

Međunarodna usporedba nagrada

U međuvremenu, prema podacima olimpijskih odbora, Hong Kong se ističe kao najizdašniji. Oni nagrađuju svoje sportiste zlatnom medaljom nevjerojatnim iznosom od 710.000 eura!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -