Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzBella Hadid se ispričava zbog povezanosti s događajima iz 1972. godine

Bella Hadid se ispričava zbog povezanosti s događajima iz 1972. godine

Adidas suočen s kritikama

Modna ikona Bella Hadid našla se usred kontroverze zbog nedavne kampanje kompanije Adidas. Kampanja je inspirisana Olimpijskim igrama iz 1972. godine, kada su izraelski sportisti držani taocima u Minhenu. Ovaj užasan događaj ostavio je dubok trag i kritike su se počele nizati.

Bella Hadid se oglašava

Nakon što su se pojavile brojne optužbe, Hadid je odlučila progovoriti o situaciji. U izjavi je naglasila da nikada ne bi svjesno učestvovala u nečemu što je povezano s tim tragičnim događajem. “Šokirana sam, nasekirana i razočarana manjkom senzitivnosti u ovoj kampanji,” izjavila je Bella.

Izvinjenje Adidasa

Adidas je nakon ovog skandala izdao javno izvinjenje, naglašavajući da su napravili nenamjernu grešku. “Povezivanje oslobođenja Palestinaca s napadom je tragično i mnogo sam povrijeđena,” dodala je Hadid. Ona je također istakla da Palestina nije sinonim za terorizam.

Posvećenost miru

Na kraju, Bella Hadid je naglasila svoju posvećenost miru. “Oduvijek ću se zalagati za ono što smatram ispravnim,” izjavila je. Njen stav ukazuje na važnost razumijevanja i senzibilizacije prema osjetljivim temama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -