Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHarris se fokusira na podršku legalizaciji abortusa pred izbore

Harris se fokusira na podršku legalizaciji abortusa pred izbore

Podrška legalnom abortusu

Prema pisanjima CNN-a, osobe koje smatraju da bi abortus trebao biti legalan, s određenim restrikcijama, čine važnu glasačku grupu za Kamalu Harris. Ova kandidatkinja Demokratske stranke mora se fokusirati na njih da bi povećala izlaznost na predsjedničkim izborima.

Trumpova podrška protivnicima abortusa

Donald Trump, s druge strane, gotovo je sigurno osigurao podršku građana SAD-a koji se protive legalizaciji abortusa. Prema anketama, više od 90 posto ovog segmenta stanovništva planira glasati za Trumpa u novembru.

Izazovi za Demokratsku stranku

Problem za Demokratsku stranku pojavio se kada je na čelu bio Joe Biden. Ankete pokazuju da Biden gubi podršku među onima koji žele legalni abortus. Harris bi trebala povratiti ovu ključnu glasačku grupu.

Utjecaj pitanja o abortusu na izbore

Analitičari smatraju da bi Harris trebala staviti pitanje abortusa u centar svoje kampanje. Ovo bi moglo pojačati izlaznost demokratskih glasača u ključnim saveznim državama.

Republikanska strategija i stavovi o abortusu

Republikanci insistiraju da je abortus pitanje saveznih država. Trump često izbjegava jasno odgovoriti o podršci nacionalnoj zabrani abortusa, ostavljajući otvorena pitanja.

Javna mišljenja o abortusu

Prema posljednjim anketama, oko 60 posto stanovnika SAD-a podržava legalni abortus, uz određene uslove. Ovo pokazuje da tema legalizacije abortusa ostaje važna u političkom diskursu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -