Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzJelena Karleuša: Pjevačica s neobičnim obrazovnim putem

Jelena Karleuša: Pjevačica s neobičnim obrazovnim putem

Jelena Karleuša: Muzička ikona u regiji

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša jedna je od najistaknutijih izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni. Tokom svoje gotovo tri decenije dugačke karijere, mnogi ne znaju mnogo o njenom obrazovanju. Iako je od malih nogu znala da je muzika njen put, njen školski put bio je vrlo zanimljiv.

Obrazovni put pjevačice

Jelena je u osnovnoj školi bila odlična učenica. Međutim, u srednjoj školi, situacija se promijenila. Prvi razred srednje škole završila je u zemunskoj gimnaziji, gdje je doživjela razna iskustva. Nakon toga, prešla je u Politehničku školu u Novom Beogradu, gdje je izabrala strojarski smjer.

Prelazak u Turističku školu

Međutim, Jelena se nije zadržala dugo ni u Politehničkoj školi. Nakon samo tri mjeseca odlučila je preći u Turističku školu. Tamo je završila školu izvanredno, često ističući da je više pjevala nego pohađala nastavu. Također, paralelno je završila i glazbenu školu.

Crna ovca u porodici

U jednom intervjuu, Jelena je otvorila dušu o svojoj porodici. Otkrila je da se osjeća kao “crna ovca” među članovima koji su akademski obrazovani, jer nije završila fakultet. Bez obzira na to, njena muzička karijera govori dovoljno o njenim talentima i vještinama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -