Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisSarajevska energetska i klimatska sedmica 2024: Prilika za održivu budućnost BiH

Sarajevska energetska i klimatska sedmica 2024: Prilika za održivu budućnost BiH

U Sarajevu će se od 23. do 27. septembra 2024. godine održati 2. Sarajevska energetska i klimatska sedmica BiH. Ovaj događaj okuplja stručnjake, donosioce odluka i zainteresovane strane radi rasprave o izazovima u oblasti energije i klimatskih promjena.

Važnost događaja za obnovljive izvore energije

Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, naglašava kako je čast biti pokrovitelj ove sedmice. On ističe da Bosna i Hercegovina posjeduje bogate prirodne resurse, uključujući hidroenergiju i solarnu energiju. Ove resurse treba odgovorno koristiti kako bi se smanjile emisije štetnih gasova.

Podrška državnih institucija i međunarodnih organizacija

Događaj podržava Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, kao i druge vladine agencije. Uz podršku međunarodnih i domaćih institucija, svrha je unaprijediti energetsku politiku i odgovor na klimatske promjene.

Program i lokacije

Program ove sedmice obuhvata pet tematskih oblasti, uključujući karbonsku neutralnost i energetske sigurnosti. Događaji će se održavati na više lokacija, uključujući hotel Hills i Sarajevsku vijećnicu.

Povezivanje i umrežavanje

Ovaj događaj nudi priliku za uspostavljanje kontakata i B2B razmjenu iskustava. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave što je prije moguće, s obzirom na ograničen broj mjesta.

Za više informacija, posjetite web stranicu www.secw.ba ili kontaktirajte putem e-pošte.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -