Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaMaserati pred mogućim gašenjem: Povoljna sudbina ili prodaja?

Maserati pred mogućim gašenjem: Povoljna sudbina ili prodaja?

Pad prodaje ugrožava budućnost Maserati

Pod okriljem automobilske grupacije Stellantis, poznata italijanska marka Maserati prolazi kroz teške trenutke. U prvoj polovini godine, prodaja vozila iz Modene pala je za više od 50 procenata u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj pad predstavlja ozbiljan izazov za kompaniju.

Carlos Tavares sugerira moguće gašenje

Krajem prošle nedelje, Carlos Tavares, izvršni direktor Stellantisa, izjavio je da grupacija ne isključuje opciju gašenja neprofitabilnih kompanija. Maserati je među prvim imenima na listi potencijalnih žrtava. Natalie Knight, šefica finansija Stellantisa, potvrdila je ove informacije, dodatno alarmirajući ljubitelje brenda.

Burna istorija i svestranost modela

Maserati je osnovan 1914. godine od strane Adolfa Orsija. Kompanija je tokom vedrih godina često menjala vlasnike i suočavala se s finansijskim problemima. Jedan od potencijalnih izlaza iz trenutne situacije mogao bi biti savez s Ferrarijem, koji je bio vlasnik Maserati od 1999. do 2005. godine.

Aktuelna ponuda modela i elektrifikacija

Trenutno, Maserati nudi osam modela: Grecale, Levante, Ghibli, Quattroporte, GranTurismo, GranCabrio, MC20 i MC20 Cielo. Model Grecale i GranCabrio dostupni su i u verziji sa električnim pogonom, predstavljajući korak prema modernizaciji portfolija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -