Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaŠverc cigareta u Crnoj Gori: Šteta od stotina miliona eura

Šverc cigareta u Crnoj Gori: Šteta od stotina miliona eura

Grupa predvođena Đorđijom Pavićevićem, označenim kao šef kriminalne organizacije, prouzrokovala je štetu od stotina miliona eura švercom cigareta. To je saopćeno nezvanično crnogorskim Vijestima nakon ponovnog hapšenja ovog Baranina.

Hapšenja i istraga

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) juče su lišili slobode Pavićevića, vlasnika Košarkaškog kluba Mornar Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića. Nikica Kovačević, nekadašnji zaposlenik Pavićevićevog preduzeća “Playmaker”, također je uhapšen. Ova hapšenja su rezultat proširenja istrage.

Prijetnja svjedocima

Izvori su kazali da istražitelji provode mjesece u Slobodnoj zoni Luke Bar prikupljajući dokaze. Problematika je u tome što su osumnjičeni još uvijek na slobodi, što može uticati na svjedoke. Advokat Zoran Piperović, koji zastupa Pavićevića, izjavio je da se ne zna mnogo o predmetu.

Nadležne institucije se ne oglašavaju

Od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) nije bilo zvaničnih izjava o ovom slučaju. Prvobitno hapšeni osumnjičeni negirali su sve optužbe. Kovačević je također uključena u drugi slučaj šverca cigareta, u okviru grupe koja se povezuje sa Milošem Medenicom.

Detalji o švercu

Istraga je pokazala da je Pavićevićeva grupa prokrijumčarila više od nekoliko desetina kontejnera ilegalnih cigareta, koristeći Slobodnu carinsku zonu. Ove aktivnosti podržavali su određeni visoki policijski službenici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -