Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeLjepotaKako izbjeći razvod: Savjeti američkog advokata Džejmsa Sekstona

Kako izbjeći razvod: Savjeti američkog advokata Džejmsa Sekstona

Američki advokat Džejms Sekston (James Sexton), koji se specijalizirao za brakorazvodne parnice u Njujorku, često ističe ključne uzroke razvoda. Također je autor dviju knjiga o sprečavanju razvoda i održavanju braka.

Nedostatak intime kao glavni faktor

Sekston navodi kako je prevara često okidajući faktor u razvodu. Ipak, naglašava da nije jedini uzrok. Nedostatak intimnih odnosa, prema njegovim riječima, može dovesti do nevjere. S obzirom na to, često se primjećuje da muškarci žele više seksualne intimnosti dok žene preferiraju kvalitetu u odnosu.

Financijski problemi i moć

Financije također igraju značajnu ulogu u razvodu. Sekston ističe da novac donosi moć i kontrolu. Ova tema je kompleksna, jer ljudi često nepošteno pristupaju sebi i svojim finansijama. “Novac nije samo valuta, već odražava mnoge komplicirane aspekte života”, objašnjava.

Savjeti za održavanje veze

Kako bi izbjegli upotrebu njegovih usluga, Sekston preporučuje parovima da se više usmjere jedni na druge. Njegov savjet posebno se odnosi na muškarce, koji bi trebali slati ljubavne poruke svojim partnericama. Ovi mali gestovi mogu crpiti osjećaj ljubavi i povezanosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -