Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisRajlovac: Centar Proizvodnje Autodijelova za Europsku i Američku Autoindustriju

Rajlovac: Centar Proizvodnje Autodijelova za Europsku i Američku Autoindustriju

Proizvodni Pogoni U Rajlovcu

U proizvodnim pogonima u Rajlovcu, zaposleno je oko 1.000 mladih ljudi. Većinom su to osobe do 35. godina starosti. Ovi pogoni proizvode autodijelove za renomirane brendove kao što su BMW, Volkswagen, Mercedes, Audi, Škoda, Reno, Peugeot, Citoen, Fiat, pa čak i američke Tesle.

Impresivne Statistike Proizvodnje

Godćišnje se u Rajlovcu proizvede 1,2 miliona ključnih komponenti. Ove komponente su namijenjene automatskim DSG mjenjačima za njemačku i francusku autoindustriju. Statistika pokazuje da su francuski automobili u potpunosti zavisni od ovih mjenjača proizvedenih u Rajlovcu.

Reakcija Načelnika Na Razvoj Industrije

Načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić, istakao je ponos što firma “Selzer” d.o.o. posluje u ovom području. Naglasio je značaj izgradnje fabrike koja se započela 2017. godine kroz tri faze. Danas fabrika ima 28.000 metara kvadratnih proizvodnog prostora.

Ekspanzija Prilikom Proizvodnje i Izvoza

Fabrika “Selzer” planira izvoz u vrijednosti od oko 60 miliona konvertibilnih maraka ove godine. Za narednu godinu, već je ugovorena proizvodnja vrijedna 100 miliona konvertibilnih maraka. Do 2027. godine, planiraju dostići iznos od 100 miliona eura.

Produkcija za Tesla Automobile

U Rajlovcu se godišnje proizvodi 3,6 miliona komponenti za hibridne automobile Tesla. Ovi podaci pokazuju kako fabrika postaje ključni igrač u globalnoj autoindustriji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -