Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportRukometDanci savladali Egipat u uzbudljivom meču na Svjetskom prvenstvu

Danci savladali Egipat u uzbudljivom meču na Svjetskom prvenstvu

Trijumf Danske nad Egiptom

Nakon impresivnog trijumfa nad Francuskom rezultatom 37:29, danas su Danci teže od očekivanog savladali Egipat rezultatom 29:27. Ova pobjeda dodatno je učvrstila Dansku na vrhu grupe.

Prvo poluvrijeme u znaku Danaca

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo napetu završnicu. Danci su dominirali, a rezultat nakon prvih 30 minuta bio je 19:9. Činilo se da će pobjeda biti uvjerljiva.

Egipćani se vraćaju u drugom poluvremenu

Međutim, Egipćani su odlučili ubrzati igru u drugom dijelu i smanjili su prednost Danaca. Iako su dali sve od sebe, više od toga nisu mogli. Njihova borba bila je pohvalna, ali Danci su zadržali kontrolu.

Zapažene individualne izvedbe

U ovom meču, Dance su do pobjede vodili fenomenalni Mathias Gidsel i Thomas Arnoldsen, obojica su postigli po 8 golova. Simon Pytlick pridružio se s 7 golova, čime je doprinio pobjedi. S druge strane, Egipćani su se oslonili na Yahiu Omara, Seifa El-Deraa i Ahmeda Adela, koji su postigli po 5 golova.

Dali će Danci nastaviti pobjednički niz?

U trećem kolu, Danci igraju protiv Argentine, dok Egipćani igraju protiv Francuske. Očekuje se uzbudljiv susret, a svi navijači nestrpljivo čekaju nastavak ovog spektakla na Svjetskom prvenstvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -