Petak, 20 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaPolicija u Travniku uspješno realizira akciju protiv zloupotrebe droga

Policija u Travniku uspješno realizira akciju protiv zloupotrebe droga

U okviru koordiniranih aktivnosti protiv zloupotrebe opojnih droga, policija Srednjobosanskog kantona provela je novu akciju. Ova akcija se odigrala 27. srpnja u ranim jutarnjim satima. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, zajedno s timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, realizirali su akciju u suradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom.

Izvršen pretres u Travniku

Prema informacijama iz MUP-a, akcija je izvedena na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik. Pretres obiteljske kuće izvršen je u mjestu Ilovača, gdje živi osumnjičeni S.M., rođen 1985. godine. Policija je tokom pretresa pronašla značajnu količinu praškaste materije sumnjive zbog opojnosti, za koju se vjeruje da je droga speed.

Pronađeni dokazi i osumnjičeni uhićen

Pored droge, pronađeno je i oduzeto streljivo, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i određena količina novca. Svi ovi predmeti mogu se povezati s različitim kaznenim djelima. Nakon pretresa, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere.

Prema zakonu, osumnjičeni se tereti za “neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga” te “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”. Ova akcija je još jedan korak u borbi protiv zloupotrebe droga u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -