Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetVođe zajednice traže jasniji stav od potpredsjednice Kamale Harris

Vođe zajednice traže jasniji stav od potpredsjednice Kamale Harris

Vođe arapsko-američke zajednice izrazili su spremnost da saslušaju potpredsjednicu Kamalu Harris. U međuvremenu, nakon mjeseci istraživanja, mnogi su postali ogorčeni zbog Joe Bidena. Njihova očekivanja od Bidenove administracije nisu bila ispunjena.

Gradonačelnik Dearborna o Bidenovoj administraciji

Abdullah Hammoud, gradonačelnik Dearborna, istakao je da su vrata ‘napukla’ otkako je Biden odstupio. On je rekao: “Postoji prilika da demokratski kandidat ujedini koaliciju koja je dovela do Bidenove pobjede prije četiri godine.” Prema njegovim riječima, odgovornost sada pada na potpredsjednicu Harris.

Potpredsjednica Harris pod pritiskom zajednice

Arapsko-američki lideri, uključujući Hammouda i Siblani, pažljivo prate kako će Harris djelovati. Oni očekuju da će biti “jači glas” u pritisku za prekid vatre. Njihovo uzbuđenje zbog njene kandidature prati i zahtev da ona postane zagovornik mira.

Podjela unutar Demokratske stranke

Podjela unutar vlastite stranke postala je očigledna tokom posjete izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. Dok su neki demokrati podržali njegovu posjetu, drugi su protestovali i odbili prisustvo. Ispred Kapitola, propalestinski demonstranti su se suočili s biber sprejom i hapšenjima.

Ova situacija ukazuje na sve veću napetost unutar Demokratske stranke. Očekivanja zajednice prema Bidenu i Harris postaju ključni faktori budućih političkih odluka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -