Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometVarane Pojačao Como: Novo Poglavlje za Francuskog Defanzivca u Seriji A

Varane Pojačao Como: Novo Poglavlje za Francuskog Defanzivca u Seriji A

Tridesetjednogodišnji Raphael Varane nedavno je potpisao dvogodišnji ugovor s italijanskim klubom Como. Ova vijest dolazi nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom krajem juna.

Novo Poglavlje u Karijeri

Varane, nekadašnji defanzivac Real Madrida, odlučio je započeti novu etapu u Seriji A. U ugovoru se nalazi opcija produženja saradnje za dodatnih 12 mjeseci. U ovom trenutku, on će se pridružiti ekipi u novoj sezoni.

Očekivanja od Trenera i Saigrača

Francuskog fudbalera dočekali su treneri Cesc Fabregas i Osian Roberts, zajedno s novim saigračima, u predsezonskom trening kampu u Austriji. Fabregas je istakao: “Raphael je poseban igrač, a njegov potpis je dokaz da imamo ambicije u ovom klubu.”

Iskustvo i Uspon

Varane je osvojio brojne trofeje tokom svoje karijere. Tokom tri godine u Manchester Unitedu stekao je bogato iskustvo. Prije toga, nastupao je za Real Madrid, gdje je tri puta osvojio La Ligu, kao i četiri puta Ligu prvaka.

Reprezentacija i Svjetski Prvenici

Za reprezentaciju Francuske Varane je odigrao 93 utakmice i postigao pet golova. Igrao je u dva finala svjetskih prvenstava i postao svjetski prvak 2018. godine. Ova nova prilika u Comu može biti još jedan značajan korak u njegovoj fudbalskoj karijeri.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -