Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeLjepotaIstraživanje pokazuje: Punije žene čine muškarce sretnijima

Istraživanje pokazuje: Punije žene čine muškarce sretnijima

Iako mnogi pri izboru partnera gledaju na fizički izgled, naučna istraživanja su pokazala da je to najmanje važna stavka. Istraživači s Nacionalnog autonomnog univerziteta u Meksiku su proveli nedavno istraživanje kako bi utvrdili koji tip žena doprinosi sreći muškaraca.

Rezultati istraživanja

Ova studija je otkrila da su muškarci koji imaju punije djevojke sretniji od onih koji su u vezama s mršavim ženama. U stvari, razlika u sreći je impresivna, čak 10 puta veća. Istraživači su primijetili da se muškarci s punijim partnericama češće smiju, što sugerira da uživaju u njihovom društvu više.

Ponašanje i emocionalna povezanost

Mršave žene su često opisane kao rezervisanije, s više fokusiranja na izgled nego na emocije. Ova karakteristika može značajno utjecati na njihov odnos s partnerom. Sa druge strane, punije žene su prepoznate po svojoj sposobnosti da lakše rješavaju probleme i sukobe unutar veza.

Zaključak

Ova istraživanja ukazuju na to da fizički izgled ne bi trebao biti jedini kriterij pri izboru partnera. Sreća u vezi često dolazi iz emocionalne povezanosti i sposobnosti rješavanja problema, a punije žene pokazale su se kao izvrsne partnerice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -