Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetJevgenij Fedorov priznaje: Ruska crnomorska flota pretrpjela razoran poraz

Jevgenij Fedorov priznaje: Ruska crnomorska flota pretrpjela razoran poraz

Priznanje gubitka ruske flote

U javnoj izjavi, Jevgenij Fedorov, zastupnik i član ultradesne stranke Pokret za nacionalno oslobođenje (NOD), priznao je gubitak ruske crnomorske flote. Fedorov je naglasio nužnost prihvaćanja poraza kako bi se razmislilo o budućim koracima. “Danas je ruska crnomorska flota prestala postojati kao borbena jedinica”, izjavio je Fedorov, ističući da je flota pretrpjela teške gubitke na moru.

Flota još uvijek postoji, ali nije operativna

On je dodao kako ruska Crnomorska flota još uvijek fizički postoji, ali je potpuno uništena kao funkcionalna jedinica. “Ruska flota, kao operativni mehanizam u Crnom moru, ne postoji”, rekao je Fedorov. Ova izjava dolazi u trenutku kada se sve više analitičara pita o sposobnosti ruske mornarice da djeluje u tom području.

Sjećanje na Zmijski otok i predstojeće izazove

Fedorov se prisjetio vremena kada je Zmijski otok bio pod ruskom kontrolom. Tvrdi da su tada uspijevali kontrolirati svaki ukrajinski brod. “Sjetite se kako je sve počelo. Sada više ne možemo”, kazao je Fedorov, upoređujući trenutnu situaciju s porazom u Hersonu. Njegove riječi oslikavaju veliko nezadovoljstvo unutar redova ruskih vlasti.

Putin i Medvedev o NATO-u

Na kraju, Fedorov je spomenuo komentare ruskih lidera, kazavši da Putin i Medvedev ispravno naglašavaju da NATO ne može biti poražen na uobičajen način. Ova izjava ukazuje na sve veće frustracije unutar ruske vojne strukture u suočavanju s ukrajinskom otporom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -