Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPrijetnje političarima u Bosni i Hercegovini zbog konferencije u Tajvanu

Prijetnje političarima u Bosni i Hercegovini zbog konferencije u Tajvanu

Prijetnje iz više zemalja

Prema informacijama koje je objavio Associated Press, političari iz najmanje šest zemalja dobili su prijetnje da ne prisustvuju konferenciji koja će se održati u Tajvanu.

Izjave Sanela Klarić

Među onima koji su primili prijetnje je i Sanela Klarić. Klarić je članica Naše stranke i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo. Također, ona je delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je istaknula, prijetnje nisu upućene direktno njoj, već je kontaktiran lider njene stranke, Edin Forto. “Rekli su mu da zaustavi moj put u Tajvan”, izjavila je Klarić.

Osjećaj zastrašivanja

Klarić se osvrnula na činjenicu da takve prijetnje dovode u pitanje njene slobode kretanja. “Pokušavaju da zaustave moje kretanje u mojoj zemlji, što nije u redu”, naglasila je.

Ona je dodala da su je ove prijetnje podsjetile na devedesete godine u BiH, kada su bile prisutne slične metode zastrašivanja.

Borba protiv straha

Klarić je izrazila svoje nezadovoljstvo ovakvim pristupom, ističući: “Mrzim osjećaj kada vas neko pokušava zastrašiti.” Ova situacija je za nju simbol borbe protiv manipulacije i kontrole putem straha.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -