Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaSkupštinski Odbor za bezbjednost saslušava direktore ANB-a i Uprave policije zbog prijetnji...

Skupštinski Odbor za bezbjednost saslušava direktore ANB-a i Uprave policije zbog prijetnji Mila Đukanoviću

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu Crne Gore danas će održati saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije. Direktor Boris Milić i Zoran Brđanin suočit će se s pitanjima o postupanju sektora sigurnosti. Ova akcija inicirana je od strane Demokratske partije socijalista (DPS), nakon saznanja o mogućem atentatu na bivšeg predsjednika Mila Đukanovića.

Prijetnja atentatom i reakcija političkih krugova

DPS je istakao da žele uvjeriti javnost da se sigurnosne službe aktivno bore za zaštitu štićenih ličnosti. Šef Kluba poslanika DPS-a, Andrija Nikolić, naglasio je da su propusti u sektoru sigurnosti neprihvatljivi. On je dodao da je zabrinjavajuće što Uprava policije nije imala informacije koje je posjedovala ANB o navodnom atentatu.

Posljedice loše koordinacije u sektoru sigurnosti

Nikolić je istakao da ovakvo stanje može pogoršati unutrašnju sigurnost Crne Gore i udaljiti zemlju od NATO-a. On je također napomenuo da su premijer Milojko Spajić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović trebali reagirati na ovu konfuziju između ANB i Uprave policije.

Sjednica Odbora biće održana u Skupštini, gdje će se razmatrati materijali označeni stepenom tajnosti. Portali su ranije izvijestili da je Đukanović obavijestio nadležne organe o prijetnji atentatom 13. jula.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -