Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetObilne Kiše U Jemenu: UNHCR Reaguje Na Hitne Potrebe

Obilne Kiše U Jemenu: UNHCR Reaguje Na Hitne Potrebe

Visoki komesarijat UN-a za izbjeglice (UNHCR) objavio je zabrinjavajuće informacije o obilnim kišama koje su pogodile područje Qaflaha u Jemenu. Ove nepogode su prouzrokovale značajnu štetu i povećale patnje već ugroženog stanovništva.

Koordinacija UNHCR-a sa Partnerima

UNHCR je potvrdio da trenutno koordinira s lokalnim i internacionalnim partnerima kako bi odgovorili na hitne potrebe. Prioritet su hrana, neprehrambeni artikli (NFI), higijenski pribor, čista voda i privremeno preseljenje ugroženih porodica.

Uticaj Bujičnih Poplava

Posljednjih dana, bujične poplave su pogodile i druge provincije u sjevernom Jemenu, uključujući Amran i Saadu. Ove katastrofalne vijesti ukazuju na rastući problem koji dodatno otežava svakodnevni život stanovništva.

Osnovne Usluge u Opasnosti

Jemen se već godinama suočava s razornim posljedicama sukoba, što je rezultiralo slabom infrastrukturom i oskudnom dostupnošću osnovnih usluga. Nedavne poplave samo su dodatno pogoršale situaciju, povećavajući tjeskobu i nesigurnost među ljudima.

UNHCR poziva međunarodnu zajednicu na hitnu podršku kako bi se prevazišle trenutne krize i pomoglo ugroženim grupama. Sljedeći koraci moraju biti fokusirani na dugoročne mjere pomoći i obnovu infrastrukture.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -