Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetParada povodom Dana mornarice: Putin istaknuo vrijednosti pomorske službe

Parada povodom Dana mornarice: Putin istaknuo vrijednosti pomorske službe

Vojna parada na Petropavlovskoj tvrđavi

Parada povodom Dana mornarice održana je na Petropavlovskoj tvrđavi, uz spektakularnu paljbu iz topova. U ovoj proslavi učestvovalo je više od 20 brodova, jedna podmornica, kao i četiri jedrenjaka. Osim plovnih jedinica, okupljeno je i više od 2.500 vojnika mornarice, koji su zajedno sa ostalim prisutnima pratili ovu svečanost.

Putinov govor o pomorskoj službi

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se prisutnima i istakao značaj pomorske tradicije. “Ovaj praznik uvijek proslavljamo svečano, s poštovanjem i ljubavlju prema slavnoj floti, s ponosom na našu zemlju, pomorsku silu”, izjavio je Putin.

Posebne osobine pomoraca

U svom obraćanju, Putin je naglasio kako služba u mornarici zahtijeva posebne osobine. “Pomorska služba od čovjeka zahtijeva posebne kvalitete, poseban karakter, poseban mentalitet”, rekao je on. Predsjednik je dodao kako more stvara izazove s kojima se ljudi na obali ne susreću u svakodnevnom životu.

Zanimljiv trenutak parade

Ovogodišnja parada obogatila je proslavu jednim zanimljivim momenatom koji je dodatno privukao pažnju medija i publike. Detalje o tom trenutku će pratiti i naredni izvještaji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -