Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviDžudistkinja Distria Krasniqi Osvojila Srebrnu Medalju na Olimpijadi

Džudistkinja Distria Krasniqi Osvojila Srebrnu Medalju na Olimpijadi

Džudistkinja iz Kosova, Distria Krasniqi, postigla je izvanredan uspjeh osvajanjem srebrne medalje u kategoriji do 52 kilograma na Olimpijadi. Njeni nastupi su oduševili gledatelje, a posebno se istakla u polufinalnom dvoboju protiv Italijanke Odette Giuffride.

Finale protiv Keldijorove

U finalu, Krasniqi je nažalost poražena od olimpijske prvakinje Keldijorove. Unatoč tome, njen put do finala ostavio je snažan utisak na sve prisutne. Džudistkinja je pokazala izvanrednu tehniku i borbenost tokom cijelog takmičenja.

Ostale medalje u ženskoj konkurenciji

Brončane medalje u ovoj kategoriji osvojile su Brazilka Larissa Pimenta i Francuskinja Amandine Buchard. Ove sportistkinje, zajedno sa Krasniqi, doprinijele su uzbudljivim trenucima na takmičenju.

Muška konkurencija do 66 kilograma

U muškoj konkurenciji do 66 kilograma, Japanac Abe dominirao je svojim nastupima. U finalu je lako savladao Brazilca Limu Williana. Medalska mjesta su zauzeli i Denis Vieru iz Moldavije te Kirgizbajev iz Kazahstana, koji su se pokazali kao snažni protivnici.

Krasniqi, koja je bila pod velikim pritiskom, svojim uspjehom na ovoj Olimpijadi pokazala je da je jedna od najboljih džudistkinja svijeta. Njena posvećenost i trud mogli bi poslužiti kao inspiracija za mlade sportiste.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -