Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMedvedev: Ukrajinci ne žele biti pijuni u američkoj igri

Medvedev: Ukrajinci ne žele biti pijuni u američkoj igri

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije, Dmitrij Medvedev, dao je zanimljiv komentar za agenciju TASS. Njegove izjave o Ukrajini i američkom predsjedniku Džou Bajdenu izazvale su pažnju javnosti.

Ukrajinci nisu pijuni u tuđim igrama

Medvedev je istakao da obični Ukrajinci ne žele biti bačeni u “mlin pakla” zbog američkih ambicija, posebno sadašnji predsjednik SAD-a. “Oni su užasnuti,” kazao je Medvedev.

Poziv na promjenu vlasti

On je pozvao sve Ukrajince da promijene trenutnu vlast. “Paniku među građanima moraju zamijeniti odlučnost i hrabrost,” naglasio je Medvedev. Prema njegovom mišljenju, potrebno je odabrati razumne lidere koji će zaustaviti krvavi sukob.

Izbori u Americi

Kada je riječ o američkim izborima, Medvedev je rekao da se Rusija ne želi miješati u unutrašnje poslove drugih država. “Niko od kandidata ne izaziva simpatije, ali morat ćemo sarađivati s legitimnim vlastima,” dodao je.

Olimpijske igre u Parizu

Na kraju, Medvedev je komentarisao otvaranje Olimpijskih igara u Parizu. Osvrnuo se na predstavu kao “jadnu i odvratnu,” dodavši da se Francuska degradirala pod vodstvom Emmanuela Macrona.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -