Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetOteo ga sin El Čapoa: Zambada završio u američkom zatvoru

Oteo ga sin El Čapoa: Zambada završio u američkom zatvoru

Suosnivač ozloglašenog meksičkog kartela Sinaloa, Ismael El Majo Zambada, nasilno je oteo sin njegovog bivšeg partnera, Hoakina El Čapoa Guzmana. Incident se dogodio u meksičkoj državi Sinaloa, a Zambada je zatim prebačen u Sjedinjene Države, gdje su obojica pritvoreni.

Nasilno hapšenje i transfer u SAD

Prema riječima Zambadinog advokata, Franka Pereza, sin El Čapoa, Hoakin Guzman Lopez, zajedno sa šestoricom muškaraca u vojnim uniformama, postavio je zasjedu. Oni su ga natjerali da se ukrca u avion protiv njegove volje.

Zdravstvene komplikacije Zambade

Perez je izjavio da su Zambadi zbog ovog incidenta nastali ozbiljni zdravstveni problemi, a tokom prvog pojavljivanja na sudu bio je u invalidskim kolicima. Zambada se izjasnio da nije kriv po optužbama za drogu.

Reakcije i planovi za suđenje

Branitelj Guzmana Lopeza, Džefri Lihtman, nije komentirao detalje o otmici. Perez je dodao da Zambada nije dobrovoljno došao u Sjedinjene Države, ali nije koristio termin “otet”.

Prema informacijama američkih dužnosnika, Guzman Lopez je prevario Zambadu rekavši mu da lete vidjeti nekretnine, dok je avion zapravo sletio u blizu El Pasa, gdje su obojica uhvaćena.

Guzman Lopez očekuje svoje prvo suđenje u Čikagu, dok će se Zambada naći na sudu sljedeći četvrtak. Očekivanja su velika, s obzirom na njihove uloge u meksičkom kriminalnom miljeu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -