Jablanica je postala nezaobilazna destinacija za turiste koji idu ili se vraćaju s mora. Ovaj grad ne privlači samo domaće posjetitelje, već i turiste iz inozemstva, posebno iz UAE i Turske.
Kulinarstvo koje oduzima dah
Ugostitelji u Jablanici ističu kako je u restoranima stalna gužva, posebno tokom ljetne sezone. Dnevno pripreme čak do 30 janjadi, što svjedoči o izvanrednoj potražnji.
Cijene i kvaliteta
Cijene janjetine variraju, pa se kilogram kreće između 60 i 70 KM. Porcije, koje su stvar prave umetnosti, koštaju od 21 do 24,50 KM.
Kako se priprema najbolja janjetina?
Jedna od tajni vrhunske jablaničke janjetine leži u kvaliteti mesa i majstorskoj pripremi. Mnogi kuhari rade u ovom poslu više od decenije, što se osjeti u svakom zalogaju.
Zašto izabrati Jablanicu?
Turisti ne dolaze samo da jedu, već da uživaju u ambijentu i toploj atmosferi. Jablanica pruža jedinstveno iskustvo koje se pamti dugo nakon posjete.