Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometEsmir Bajraktarević – Buduća Zvijezda Hajduka?

Esmir Bajraktarević – Buduća Zvijezda Hajduka?

Sportske novosti su objavile da je Esmir Bajraktarević, 19-godišnji desnokrilni napadač, potencijalna meta Hajduka. Ovaj mladić trenutno igra za New England Revolution u MLS-u i važi za najveći talent u toj ligi.

Karijera i kvalitete Bajraktarevića

Bajraktarević posjeduje i američko i bosansko državljanstvo. U svojoj karijeri zabilježio je 20 nastupa, u kojima je postigao dva gola i imao jednu asistenciju. Sportske novosti navode da njegova statistika ne odražava pravu vrijednost njegove igre. Probojan je igrač sa izvanrednom brzinom, što bi moglo biti od velike koristi Hajduku.

Mogućnost transfera

Kalinović, kao sportski direktor Hajduka, cilja na dovođenje kvalitetnih mladih igrača. Bajraktarević bi, prema procjenama, mogao značajno povećati prodajni potencijal kluba. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 2 miliona eura, a ugovor s New Englandom traje do 2025. godine.

Reprezentativna karijera

Međutim, Bajraktarević je već debitovao za seniorsku selekciju SAD-a, i to u nezvaničnom susretu protiv Slovenije. Zbog toga, FIFA ne može spriječiti njegov eventualni prelazak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine sve dok ne odigra zvanični meč.

Sve oči su sada uprte u mladog Bajraktarevića, koji bi sa svojim talentom mogao osvježiti Hajduk i donijeti novi vjetar u tim.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -