Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometIbrahimović impresionirao odgovorom o jezicima koje govori

Ibrahimović impresionirao odgovorom o jezicima koje govori

Ibrahimovićev jezički repertoar

Najpoznatiji švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović nedavno je izazvao veliku pažnju izjavom o jezicima koje govori. Na pitanje voditelja, otkrio je da se može pohvaliti vještinom govora na pet jezika. Ovaj podatak je impresionirao mnoge gledatelje.

Apsurdna tvrdnja o “jugoslovenskom” jeziku

Ibrahimović je naveo da govori “jugoslovenski”, termin koji u suštini nikada nije postojao kao zaseban jezik. Njegova izjava izazvala je smijeh i začuđenost među gledateljima. S druge strane, istakao je da uz švedski, engleski, i talijanski također poznaje nizozemski i malo španskog.

Porijeklo i fudbalska karijera

Zlatan je rođen u Malmou, Švedska, a njegovi korijeni vuku se iz Bosne i Hercegovine s očeve strane i Hrvatske s majčine strane. Tokom svoje bogate karijere, igrao je za više od šest svjetskih fudbalskih klubova, uključujući Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG i Manchester United.

Penzionisanje i nova uloga

Nakon brojnih uspjeha na terenu, Ibrahimović se povukao iz aktivnog igranja 2023. godine. Ubrzo nakon, preuzeo je ulogu savjetnika u svom matičnom klubu, Milanu. Njegova posvećenost fudbalu i dalje će ostati prisutna u ovom novom svojstvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -