Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaHrvatska proglasila crnogorske zvaničnike nepoželjnima nakon rezolucije o genocidu

Hrvatska proglasila crnogorske zvaničnike nepoželjnima nakon rezolucije o genocidu

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske obavijestilo je Ambasadu Crne Gore u Zagrebu. U noti je navedeno da su predsjednik Skupštine Crne Gore, Mandić, zastupnik Knežević, i potpredsjednik vlade Bečić proglašeni nepoželjnima u Hrvatskoj.

Odluka uslijed rezolucije o genocidu

Ova odluka donesena je nakon što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen. Ovaj potez izazvao je brojne reakcije u regionu.

Reakcija Aleksandra Vučića

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, komentirao je ovu situaciju. On je istakao da su Hrvatska ovim potezom upala u vlastitu zamku. Vučić smatra da se time potvrđuju veze s historijskim kontekstom NDH.

Osuda zaštite NDH

Vučić je istakao i kritike bivšeg hrvatskog europarlamentarca, Tonina Picule. On je izrazio zabrinutost da Crna Gora može imati poteškoća sa eurointegracijama, zbog uloge Mandića i Kneževića u politici. Ovaj dvojac navodno se približava politikama ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Vučić je dodatno naglasio da ne razumije smatra li se da se u Hrvatskoj štite ustaški zločini. Ovaj niz događaja dodatno zakomplicira odnose između Srbije i Hrvatske, naročito u svjetlu eurointegracija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -