Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKamala Harris i Donald Trump: Riječi punih naboja u predizbornoj utrci

Kamala Harris i Donald Trump: Riječi punih naboja u predizbornoj utrci

Američka potpredsjednica Kamala Harris označila je Donalda Trumpa “jednostavno čudnim” tokom svog nastupa u Massachusettsu. Ova izjava dolazi u trenucima napetosti između njih dvojice, dok Trump opisuje Harris kao “zlu” i “nesposobnu”. Ovi ratoborni iskazi zaokružili su burnu sedmicu nakon što je predsjednik Joe Biden odustao od svoje kandidature na predsjedničkim izborima.

Bidenova odluka stvara prostor za Haris

Nedavne ankete pokazuju da je ulazak Kamale Harris izbrisao prednost koju je Trump imao u odnosu na Bidena. Haris se ističe svojim stilom komunikacije, nazvavši Trampa “starim i prilično čudnim” nakon njegovog nastupa na Fox Newsu.

Tramp protiv Haris: Potpuni okret

Tokom svojih govora, Trump je kritikovao Harris zbog različitih pitanja, uključujući javnu sigurnost i imigraciju. Njegove riječi su jasno pokazale da je njegova ranija želja za jedinstvom nestala. “Ako luda liberalka poput Kamale Haris uđe, američki san je mrtav”, izjavio je Trump, izražavajući svoje brige zbog budućnosti.

Izborna dinamika u Minnesoti

S obzirom na posljednje najave, Minnesota bi mogla postati ključna tačka za njegovu kampanju, s obzirom da 52 godine nije izabrala republikanskog predsjednika. Trump smatra da će uspjeti osvojiti taj važan saveznički glas nakon Bidenovog lošeg nastupa u debati.

Haris privlači pažnju donacijama

Kampanja Kamale Harris prikupila je preko 100 miliona dolara u samo 36 sati, dok je jučerašnje prikupljanje sredstava donijelo više od 1,4 miliona dolara. Ovaj uspjeh pokazuje rastuću podršku za njenu kandidaturu među demokratama.

Obje strane nastavljaju s energičnim nastupima, a predizborna utrka postaje sve napetija. Kako se izbori približavaju, očekuje se da će ovakvi ispadi jačati retoriku među kandidatima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -