Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetDonacije za liječenje povrijeđenog radnika iz BiH: Apel italijanskog Udruženja metalskih radnika

Donacije za liječenje povrijeđenog radnika iz BiH: Apel italijanskog Udruženja metalskih radnika

Povreda radnika u Velo d'Astiku

Italijansko Udruženje metalskih radnika pokrenulo je akciju prikupljanja donacija za liječenje radnika iz Bosne i Hercegovine. Radnik (57) pretrpio je teške povrede nakon nesreće na radu u Velo d’Astiku, gdje ga je udario viljuškar. Ova situacija zahtijeva hitnu pomoć, a potrebna su dodatna sredstva za nastavak liječenja.

Teške posljedice nesreće

Nesreća se dogodila dok je radnik obavljao svoje dužnosti u metalskoj industriji. Iako je odmah pokrenuta akcija spasavanja, uključujući i spasilački helikopter, povrede su bile toliko teške da je radniku amputirana jedna noga. Trenutno se nalazi u bolnici u Vićenci, gdje mu je potrebna daljnja medicinska pomoć.

Povećanje nesreća na radu

Udruženje metalskih radnika također upozorava na drastičan porast nesreća na radu. U proteklim godinama zabilježen je porast od čak 24 posto. Istraživanja pokazuju da su sezonski radnici posebno ugroženi, često zbog straha da neće biti ponovo angažovani nakon isteka ugovora.

Podrška i solidarnost

Kompanija kod koje je radnik zaposlen pridružit će se akciji prikupljanja sredstava, potvrdili su iz Udruženja. Pozivi za donacije ujedinjuju lokalnu zajednicu i doprinose jačanju solidarnosti među radnicima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -