Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaNeodgovorno ponašanje vozača na Pelješkom mostu ponovo zabilježeno

Neodgovorno ponašanje vozača na Pelješkom mostu ponovo zabilježeno

Pelješkim mostom kruže vijesti o neodgovornom ponašanju vozača, koje je ponovno zabilježeno kamerama Hrvatskog auto-moto kluba (HAK). Ovaj incident uključivao je muškarca koji je izašao iz automobila da bi fotografisao most, što je strogo zabranjeno.

Apeli i upozorenja službi

Od otvaranja Pelješkog mosta 26. jula 2022. godine, nadležne službe uložile su velike napore u upozoravanje vozača. Policija je apelovala na vozače da ne zaustavljaju svoja vozila na mostu, posebno ne da izlaze iz automobila radi fotografisanja.

Neprihvatljiva ponašanja na mostu

Unatoč ovim upozorenjima, Slobodna Dalmacija navodi da se i dalje dešavaju ozbiljna neprihvatljiva ponašanja. Vožnja po zaustavnoj traci, zaustavljanje na sredini mosta i hodanje su samo neki od primjera. Takve aktivnosti značajno ugrožavaju sigurnost svih učesnika u prometu.

Informacije o Pelješkom mostu

Pelješki most visok je 55 metara i dug nešto više od dva kilometra. Predviđen je isključivo za motorna vozila koja se kreću minimalnom brzinom od 60 km/h. Saobraćaj se odvija u oba smjera po dvjema voznim trakama, dok su za vozila u kvaru osigurane uže zaustavne trake. Most ne posjeduje trotoar za pješake niti biciklističke trake, što dodatno naglašava važnost pridržavanja pravila.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -