Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSNCF Jamči Siguran Prevoz Tokom Olimpijade u Parizu 2024

SNCF Jamči Siguran Prevoz Tokom Olimpijade u Parizu 2024

Francuski željeznički operater SNCF potvrdio je da će planovi prevoza za timove koji se natječu na Olimpijadi u Parizu 2024. biti zagarantirani. Ove najave dolaze usred problema koji su se pojavili usljed napada na mrežu brzih željeznica.

Napadi na Željezničku Infrastrukturu

U petak rano ujutro, napadi su oštetili infrastrukturu željezničkih linija koje povezuju Pariz sa gradovima poput Lillea, Bordeauxa i Strassbourga. Prema informacijama SNCF, spriječen je još jedan napad na liniju Pariz-Marseille.

Utjecaj na Putnike

Ovi incidenti su izazvali velike probleme putnicima. Kako je istaknuto, 100.000 ljudi nije moglo započeti svoje putovanje, dok se još 150.000 suočilo s kašnjenjima. Na sreću, većina putnika je ipak stigla na svoja odredišta, izjavio je Vergriete.

Obnovljen Saobraćaj i Planovi za Budućnost

Vergriete i čelnik SNCF, Jean-Pierre Farandou, izjavili su da će saobraćaj ostati u prekidu tokom vikenda. Postepeno se očekuje vraćanje u normalu. “Sutra će i dalje biti smetnji, ali od ponedjeljka nema razloga za brigu”, dodao je Vergriete.

SNCF radi na tome da osigura efikasan prevoz tokom Olimpijade, naglašavajući važnost sigurnosti i pouzdanosti za sve učesnike.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -